ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Μ.Κ.Ο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η UNICEF στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές συνεισφορές κυβερνήσεων και απλών ανθρώπων όπως εσείς.

Unicef


Unicef
H UNICEF, Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, εργάζεται σε 162 σημεία του πλανήτη μας με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών και των γυναικών στους τομείς της υγείας, της διατροφής, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης και της υγιεινής καθώς και των παιδιών που χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία. Προωθεί το μητρικό θηλασμό ως τον καλύτερο τρόπο διατροφής των παιδιών τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Η προσφορά της UNICEF είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους διάκριση. Δίνει προτεραιότητα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και στις χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη.

Η UNICEF έχει δεσμευτεί για την εξασφάλιση ειδικής προστασίας των παιδιών που ζουν σε δυσχερείς συνθήκες - θύματα πολέμου, καταστροφών, φτώχειας, κάθε είδους βίας και εκμετάλλευσης και αυτών με ειδικές ανάγκες. Η UNICEF εξακολουθεί να βρίσκεται και να προσφέρει έργο ζωής για τα παιδιά στην κοντινή μας Γιουγκοσλαβία, την Αλβανία και τη FYROM με προγράμματα διατροφής, ιατρικής περίθαλψης, υγιεινής και εκπαίδευσης. Με έρευνές της, έφερε στην επιφάνεια την τραγική πραγματικότητα για τα παιδιά στο Ιράκ και με αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού, εμβόλια, τροφής, εκπαιδευτικού υλικού και άλλων ειδών, στάθηκε στο πλευρό τους.

Η παρουσία της στην Ινδία και το Ελ Σαλβαδόρ μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς, είναι συνεχής. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες ξεκίνησε την αποστολή βοήθειας και ιατροφαρμακευτικού υλικού στις δύο χώρες. Ειδικά για την Ινδία, η UNICEF έχει δεσμευτεί για βοήθεια ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων, με προτεραιότητα στην εκπαίδευση την ψυχολογική υποστήριξη, την αποκατάσταση του βασικού συστήματος υγείας και την παροχή καθαρού νερού.

Η UNICEF στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές συνεισφορές κυβερνήσεων και απλών ανθρώπων όπως εσείς.

Μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα για τις δραστηριότητες της UNICEF στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.unicef.grΕίσοδος μελών
Είστε ήδη μέλος;
Εγγραφή νέου μέλους
Λίστα Ενημέρωσης

Αφήστε μας το e-mail σας για να σας αποστέλουμε το newsletter μας
|