ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Μ.Κ.Ο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Εθελοντισμός είναι μια σύνθετη έννοια στην πραγματικότητα. Προϋποθέτει: αγάπη, ανθρωπιά και ανάγκη για προσφορά από μένα και σένα σε κείνους που τη χρειάζονται.

Κέντρο Ζωής


Κέντρο Ζωής
Το Κέντρο Ζωής είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1991 με την πρωτοβουλία μίας ομάδας φίλων - στο μεγαλύτερο μέρος τους αμερικανών -με κυρίαρχη φυσιογνωμία αυτή του Frank v. Olcvary, εμπνευστή και κινητήριο δύναμη αυτού του σωματείου. Από την ημέρα της ίδρυσής του, το Κέντρο Ζωής στεγάζεται σε μία διώροφη μονοκατοικία επί της οδού Αντιμάχου 7 στα Ιλίσια, όπου στον ισόγειο χώρο λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας και στον 1ο όροφο βρίσκονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες.

Η ίδρυση του Κέντρου Ζωής έγινε σε μία περίοδο κατά την οποία παρά το γεγονός ότι η επιδημία του AIDS ήταν ήδη διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, η πλειονότητα των Ελλήνων ελάχιστα γνώριζε για αυτήν και οι οροθετικοί (φορείς του ιού HIV) και οι ασθενείς του AIDS ζούσαν σε ένα περιβάλλον απελπισίας, απομόνωσης, φόβου, πόνου και εγκατάλειψης.

Η μικρή ομάδα των εθελοντών που αποτελούσε τον πυρήνα του Κέντρου Ζωής στα αρχικά του βήματα, είχε σαν πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορούσε τα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό και τα οποία ζούσαν υπό άσχημες συνθήκες, τις περισσότερες φορές μάλιστα, εγκαταλελειμμένα από τις ίδιες τους τις οικογένειες. Μέσα από μεγάλες προσπάθειες σιγά-σιγά κατόρθωσαν μπουν στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν οι ασθενείς του AIDS και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους προσφέροντας τους πάνω από όλα αγάπη και συντροφιά.

Με τη πάροδο του χρόνου, η μικρή εκείνη ομάδα των εθελοντών, απέκτησε καινούργια μέλη - τα περισσότερα τώρα πιά Έλληνες-, μεγάλωσε και είναι πλέον μια μεγάλη οικογένεια από ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το AIDS στη ζωή τους.

Το Κέντρο Ζωής σήμερα είναι μια οργάνωση, μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα που στηρίζει τα οροθετικά άτομα παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής και πρακτικής υποστήριξης, νομικών συμβουλών, έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε άπορα άτομα, έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρησης τόσο σε οροθετικά άτομα όσο και στο ευρύ κοινό, οργανώνοντας διαλέξεις σε σχολεία και χώρους εργασίας, καθώς και διάφορες άλλες υπηρεσίες, περιβάλλοντας πάντα όλες αυτές τις ενέργειες με ένα πολύ σημαντικό συστατικό, αυτό της αγάπης και της κατανόησης.

Για περισσότερα επισκευθείτε την ιστοσελίδα: www.kentrozois.grΕίσοδος μελών
Είστε ήδη μέλος;
Εγγραφή νέου μέλους
Λίστα Ενημέρωσης

Αφήστε μας το e-mail σας για να σας αποστέλουμε το newsletter μας
|