ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Μ.Κ.Ο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γίνετε κι εσείς συνεργοί των Ορθόδοξων Ιεραποστολών και βοηθείστε το ιερό και σημαντικό έργο τους. Να είστε βέβαιοι ότι η βοήθειά σας σώζει ανθρώπους.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι το έργο της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής που συντελείται από ορθόδοξους ιεραπόστολους με τη βοήθεια του Θεού, την ευλογία της εκκλησίας, των ορθόδοξων Πατριαρχείων, των ιεραποστολικών αδελφοτήτων και συλλόγων παρουσιάζει θαυμαστά αποτελέσματα.

Το φως της Ορθοδοξίας επεκτείνεται σε πολλές χώρες του κόσμου σε ΑΦΡΙΚΗ, ΑΣΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.

http://www.greekorthodoxchurch.org/ierapostoli/first_text.html

1. Ίδρυση και σκοποί
  Ιδρύθηκε το 1963 με την επωνυμία « Οι Φίλοι της Ουγκάντας». Πνευματικός ιδρυτής υπήρξε ο φλογερός ιεραπόστολος της Αφρικής αείμνηστος π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος (1903-1972, ο οποίος πρώτος άνοιξε τους δρόμους της συγχρόνου Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, όταν το 1961 πρωτοπήγε στην Ουγκάντα.
  Από την Ουγκάντα έγραψε σε πνευματικούς του φίλους « βοηθήστε με». Ο κόσμος εδώ διψά για την Ορθοδοξία, για το Χριστό και συγχρόνως πεινά.
  Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν οι φίλοι του και συγκρότησαν το πρώτο σωματείο με σκοπό να τον βοηθήσουν ηθικά και υλικά, ειδικότερα το ιεραποστολικό έργο στην Ουγκάντα του π. Χρ. Παπασαραντόπουλου και γενικότερα τους ανά τον κόσμο ορθοδόξους ιεραπόστολους για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στα Έθνη.
  Από τα πρώτα εξέχοντα ιδρυτικά μέλη τα οποία υπηρέτησαν επι σειράν ετών το Σωματείο ως διατελέσαντες Πρόεδροι υπήρξαν: ο αείμνηστος Παντελής Μπάγιας, ο ακούραστος Παν. Παπαδημητρακόπουλος και ο Κων/νος Δαουδάκης.
  Από το 1978 το Σωματείο «οι φίλοι της Ουγκάντας» μετενομάστηκε σε «Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής» και συνεχίζει να βοηθά ηθικά και υλικά, όλες τις ανα τον κόσμο Ορθόδοξες Ιεραποστολές των Ορθοδόξων Πατριαρχείων.
 • Οικουμενικό Κωνσταντινουπόλεως
 • Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

  Διοικείται από 7μελές διοικητικό Συμβούλιο λαϊκών με πρόεδρο τον Βάιο Πράντζο καθηγητή ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, πολιτικό μηχανικό-θεολόγο.
  Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα τακτικά και τα αρωγά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, αμισθί. Η επίτευξη των σκοπών της Αδελφότητας πραγματοποιείται με δωρεές των μελών και των φίλων της Αδελφότητας υπέρ της ιεραποστολής.
  Από τους βασικούς σκοπούς της Αδελφότητας είναι και η διάδοση της ιδέας της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου. Προς τούτο η Αδελφότητα εκδίδει ενημερωτικό τριμηνιαίο περιοδικό με τον τίτλο
  « Εξωτερική Ιεραποστολή»
2. Το προσφερόμενο έργο

  Το έργο που προσφέρει η Αδελφότητά μας χαρακτηρίζεται ως:

Α) Εκκλησιαστικό

 • Γιατί προσφέρεται ανιδιοτελώς προς την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού με σκοπό την σωτηρία των απανταχού της γής συνανθρώπων μας.
 • Γιατί διακονείται με τις ευλογίες του Παν. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και των ευλογιών των Πατριαρχείων, Οικουμενικού κ.κ. Βαρθολομαίου και Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄.
 • Γιατί με τη βοήθεια που στέλνουμε:
  1. Κτίζονται Εκκλησίες
  2. Εξοπλίζονται Ι.Ναοί
  3. Γίνονται κατηχήσεις και βαπτίσεις
  4. Μεταφράζονται και τυπώνονται κατηχητικά και λειτουργικά βιβλία.
Β) Φιλανθρωπικό

  Με τα χρήματα που στέλνουμε στους ιεραποστόλους:
  1. Βοηθούνται οι αναξιοπαθούντες(χήρες, ορφανά, γέροντες, ανάπηροι) με τρόφιμα και ρούχα και ανακουφίζονται από την φτώχεια και τον πόνο.
  2. Κτίζονται, λειτουργούνται και συντηρούνται ορφανοτροφεία
  3. οργανώνονται συσσίτια
  4. Χορηγούνται υποτροφείες σε άπορα και φτωχά παιδιά
  5. Βοηθείται ο αγροτικός πληθυσμός για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του επισιτισμού.

Γ) Υγεία

  1. κτίζονται και λειτουργούνται ιατρικά κέντρα και κλινικές
  2. αποστέλλονται και αγοράζονται φάρμακα και φαρμακευτικά είδη
  3. ανοίγονται πηγάδια για πόσιμο νερό
  4. αγοράζονται αναπηρικά καροτσάκια κ.α.

Δ) Πολιτισμικό και Παιδείας
Συμβάλλουμε στην οικονομική-πολιτισμική-κοινωνική ανάπτυξη των υποανάπτυκτων χωρών και λαών.
 • Κτίζουν και λειτουργούν σχολεία όλων των βαθμίδων , νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, πανεπιστήμια, επαγγελματικές σχολές.
 • Αποστέλλονται και αγοράζονται σχολικά είδη, computer, θρανία, τετράδια, μολύβια κ.α.Γίνετε κι εσείς συνεργοί των Ορθόδοξων Ιεραποστολών και βοηθείστε το ιερό και σημαντικό έργο τους. Να είστε βέβαιοι ότι η βοήθειά σας σώζει ανθρώπους.

Καταθέστε την αγάπη σας στους λογαριασμούς:

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ

Μακένζυ Κινγκ 6 - Πλατεία Αγ. Σοφίας
Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310.279910 fax 2310.279902

Είσοδος μελών
Είστε ήδη μέλος;
Εγγραφή νέου μέλους
Λίστα Ενημέρωσης

Αφήστε μας το e-mail σας για να σας αποστέλουμε το newsletter μας
|