ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Μ.Κ.Ο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηλιαχτίδα - Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Ντάουν

Ηλιαχτίδα


Ηλιαχτίδα

Ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα ιδρύθηκε το 1996(20728/1872/96 Μ.Π.Α.) με πρωτοβουλία του αείμνηστου Μιχάλη Δ.Αντωνόπουλου διακεκριμένου δικηγόρου και αφοσιωμένου πατέρα, και τηςσυζύγου του κ. Ιόλη Αντωνοπούλου με τη συμπαράσταση κι άλλων γονέων καιφίλων ατόμων, με Σύνδρομο Down. Είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικό, πουέχει σαν σκοπό να βοηθάει άτομα με Σύνδρομο Down και τις οικογένειέςτους.

Kυριότερος στόχος είναι η ενημέρωση καιη στήριξη των ατόμων με Σύνδρομο Down και των οικογενειών τους. Όλααυτά τα χρόνια, η συνεχής ενασχόληση και οι εμπειρίες με τιςοικογένειες που έχουν μέλος με Σύνδρομο Down έχουν επιφέρει σημαντικέςγνώσεις, οι οποίες δημιουργούν διαρκώς μεγάλες και νέες προοπτικές. Όληαυτή η ανταλλαγή απόψεων και η πραγματική ενασχόληση μέσα από τηνκαθημερινότητα μας κάνουν να αισθανόμαστε δυνατοί και ικανοί ναξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Εκτός από την πληροφόρηση και τηνενίσχυση των οικογενειών, ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα αποτελεί ένα συνδετικόκρίκο της κοινωνίας, της κοινωνικής γνώμης με το Σύνδρομο Down. Οιημέρες της άγνοιας, της λανθασμένης πληροφόρησης και του φόβου για ταπαιδιά με Σύνδρομο Down έχουν τελειώσει. Ο Σύλλογος έχει τη δυνατότητανα μεταφέρει σε όλη τη κοινωνία την πραγματική διάσταση καιαντιμετώπιση του θέματος αυτού.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει σεεπαφή με το Σύλλογο και τα μέλη του μπορεί να το κάνει. Με μεγάλη χαράθα έχει στη διάθεσή του την εμπειρία και την υποστήριξη όλων μας.

Όλα τα μέλη του Συλλόγου, γονείς,συγγενείς και φίλοι από κοινού προσπαθούμε για την καλύτερη εξέλιξη καιτην πραγματική ένταξη των παιδιών μας στο κοινωνικό σύνολο. Εδώ καιχρόνια η μεμονωμένη προσπάθεια και αγωνία κάθε οικογένειας έγινεσυλλογική μέσα από την όλη διαδικασία του Συλλόγου. Μια προσπάθεια πουξεκίνησε από την έρευνα και την αναζήτηση για να καταλήξει στη γνώσηκαι στην πράξη. Μια προσπάθεια υπέρβασης των φυσικών ιδιαιτεροτήτων καιανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων των παιδιών μας. Μια προσπάθειαενάντια στην περιθωριοποίηση και υπέρ της ανάδειξης της πραγματικήςδιάστασης του προβλήματος με πραγματικά στοιχεία και αποτελέσματα.

Για τα παιδιά μας έχουμε καταφέρει ναφτάσουμε μέχρι την άκρη του κόσμου για να ενημερωθούμε και να μάθουμετους τρόπους με τους οποίους οφείλουμε να τα βοηθήσουμε. Να γνωρίσουμεπως πρέπει να τους φερόμαστε και πως θα αναπτύξουν τις δυνατότητέςτους. Να ανταλλάξουμε απόψεις με άλλες οικογένειες ανά τον κόσμο και ναακούσουμε επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας. Να ακολουθήσουμεπρογράμματα ειδικά για την εκπαίδευσή τους και να ζήσουμε τηνπραγματική ένταξή τους στη κοινωνία.

Θέλουμε και έχουμε ανάγκη ναπροχωρήσουμε πέρα από το βασικότερο μέλημα του Συλλόγου, που είναι ηστήριξη των οικογενειών και η ενημέρωσή τους. Πρέπει να φέρουμε τηναλλαγή και στο δικό μας τόπο, να αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν, νατα εκπαιδεύσουμε σωστά, να τα γνωρίσει η κοινωνία μας, ναδημιουργήσουμε την ανάγκη όλοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί ναασχοληθούν και να γνωρίζουν τον τρόπο για να το κάνουν από μικρήηλικία.

Αυτή η ομάδα ανθρώπων μεγάλωσε καιωρίμασε, έχει να δείξει και να αποδείξει θαυμαστά αποτελέσματα. Ταπαιδιά μας είναι πραγματικά χαρούμενα και η κάθε οικογένεια έχειδικαίωμα να είναι ευτυχισμένη. Η γνώση, η συνεχής εκπαίδευση, ηκοινωνική συμπεριφορά αποδίδουν και αποπνέουν ένα αισιόδοξο μήνυμα γιατο μέλλον. Την χαρά της ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://iliaktida.gr/default.aspx?catid=165

Είσοδος μελών
Είστε ήδη μέλος;
Εγγραφή νέου μέλους
Λίστα Ενημέρωσης

Αφήστε μας το e-mail σας για να σας αποστέλουμε το newsletter μας
|