ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Μ.Κ.Ο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Κατασκηνώσεις μας είναι χώρος κοινωνικής προσφοράς και αγάπης

Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα


Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα
Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα είναι ένα από τα έργα ζωής του πρωτοπρεσβύτερου Ελευσίνας π. Γ. Πυρουνάκη και από το 1952 μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενήσει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στον Άγιο Γεώργιο Μάνδρας (αρχαία Ερένεια), περισσότερα από 4.000 παιδιά με την βοήθεια 400 εθελοντών στελεχών.

Τα 130 παιδιά που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στις Κατασκηνώσεις ανήκουν σε μειονοτικές οικογένειες ή σε οικογένειες οικονομικών μεταναστών (Μουσουλμάνοι, Βορειοηπειρώτες, Ρωσοπόντιοι, Πομάκοι, Πολωνοί, Ιρλανδοί, Ουγκανέζοι) που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα περιθωριοποίησης, ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού ενώ άλλα αντιμετωπίζουν οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα αφού ζουν με τον ένα μόνο γονιό ή ανήκουν σε πολυμελείς οικογένειες με ανύπαρκτο ή χαμηλό μηνιαίο εισόδημα.

Βασικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να δουν τη θετική όψη της ζώντας για 21 ημέρες μακριά από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα της πόλης σε μια στοργική, δίκαιη, καλά οργανωμένη κοινωνία που δεν τα απορρίπτει εξ αιτίας της προέλευσής τους ή για την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.

Ειδικότεροι στόχοι είναι η ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών και η διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους σε έργα καλά. Παιχνίδι, τραγούδι, χορός, περίπατοι, συζητήσεις, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, ζωγραφική, χειροτεχνία, αθλητισμός, κατασκευές, διάβασμα, η επαφή με τη φύση και κυρίως η αγάπη των στελεχών της κατασκήνωσης προσφέρονται στα παιδιά, που μαθαίνουν να συνεργάζονται και να νοιάζονται το ένα για το άλλο.

Οι Κατασκηνώσεις μας είναι χώρος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ.

Τα 70 ενεργά στελέχη της Κατασκήνωσης είναι στην πλειοψηφία τους νέοι 18-28 χρόνων που προσφέρουν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή τις υπηρεσίες τους στα παιδιά.. Είναι νέοι επιστήμονες, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι. Οι Νέοι αυτοί επιμορφώνονται σε σεμινάρια, καταρτίζουν και εφαρμόζουν προγράμματα δημιουργικών απασχολήσεων αισθητικής αγωγής και ψυχαγωγίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση το καλοκαίρι, αλλά σε ομάδες παιδιών με προβλήματα (υποβαθμισμένες περιοχές, πρόσφυγες, σεισμοπαθείς κλπ), τον χειμώνα. Τα στελέχη συγκροτούν θεατρικές ομάδες, δημιούργησαν την ιστοσελίδα μας www.kataskinosi.gr, συμμετέχουν στην έκδοση του περιοδικού ΘΡΟΪΣΜΑ και σε πολλές εκδηλώσεις που γίνονται με δική τους πρωτοβουλία.

Τα χρήματα που απαιτούνται για τις δραστηριότητες αυτές, την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών και την βελτίωση των εγκαταστάσεων της Κατασκήνωσης, περίπου 15.000.000 τον χρόνο, συγκεντρώνονται με ερανικό τρόπο και μεγάλη προσπάθεια από φίλους ιδιώτες, ιδιωτικές επιχειρήσεις και εταιρείες, Λαχειοφόρους αγορές και την Έκθεση Προσφοράς Καλλιτεχνών που γίνεται κάθε δύο χρόνια.

Eπισκεφθείτε το web site Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.kataskinosi.gr
Είσοδος μελών
Είστε ήδη μέλος;
Εγγραφή νέου μέλους
Λίστα Ενημέρωσης

Αφήστε μας το e-mail σας για να σας αποστέλουμε το newsletter μας
|