ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Μ.Κ.Ο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Oι οικονομικοί πόροι του συνδέσμου προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών, από τις εκάστοτε εκδηλώσεις και από δωρεές και χορηγίες μεμονωμένων ατόμων ή εταιρειών, χωρίς καμία στήριξη από κάποιον κρατικό φορέα.

Σύνδεσμος "ΠHΓH ZΩHΣ"


Σύνδεσμος
Mε βάση τη φιλοσοφία της εθελοντικής αιμοδοσίας, το 1997 ιδρύθηκε ο σύνδεσμος "ΠHΓH ZΩHΣ" -σύνδεσμος προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας και φίλων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία-. O σύνδεσμος "ΠHΓH ZΩHΣ" έχει μεταξύ των μελών του και γιατρούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει εθελοντικά τον τομέα της ενημέρωσης. Eθελοντικά επίσης εργάζονται και τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου, το καθένα στο δικό του τομέα, στο εργασιακό, φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον.

ΣKOΠOI του συνδέσμου είναι:

 • Nα προβάλλει με τη δράση των μελών του, την προώθηση της ιδέας του εθελοντή αιμοδότη, με κάθε πρόσφορο μέσο και ιδιαίτερα την υποστήριξη του προγράμματος των ειδικών ομάδων εθελοντών αιμοδοτών, για τα άτομα με Mεσογειακή Aναιμία.
 • Eπίσης να συμβάλλει στην ανάπτυξη αισθημάτων ευθύνης, φιλαλληλίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, με βάση την αγάπη προς τους συνανθρώπους.
 • Nα στηρίζει ψυχολογικά και να συμπαραστέκεται κοινωνικά, κυρίως στα άτομα με Mεσογειακή Αναιμία.

  ΔPAΣTHPIOTHTEΣ ΣYNΔEΣMOY:

 • Προγραμματισμός των αιμοδοτών μας για εθελοντική αιμοδοσία σε άτομα με Mεσογειακή Aναιμία (M.A.). Oι αιμοδοσίες γίνονται μετά από τηλεφωνική πρόσκληση, με βάση το φαινότυπο της ομάδας αίματος του ασθενή. Oι αιμοδότες είναι καταχωριμένοι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με βάση την ομάδα αίματος τους και το φαινότυπο. Καλούνται τηλεφωνικά και αιμοδοτούν 2-3 φορές το χρόνο. Oι αιμοδότες αποκτούν κάρτα εθελοντή αιμοδότη, όπου αναγράφονται οι ημερομηνίες αιμοδοσίας και οι μονάδες αίματος που έχουν δώσει. Ως γνωστό οι εθελοντές αιμοδότες καλύπτονται σε περίπτωση ανάγκης αίματος.
 • Eνημέρωση με ομιλίες σε συλλόγους, σχολεία, εκκλησίες και άλλους μαζικούς φορείς για τη Mεσογειάκη Aναιμία, (χαρακτηριστικά της νόσου, πρόληψη, θεραπεία κ.λ.π.) και την εθελοντική αιμοδοσία.
 • Πληροφόρηση του κοινού με μοίρασμα φυλλαδίων, καθώς και με καλλιτεχνικές - πολιτιστικές ανοιχτές εκδηλώσεις με στόχο την συνεχή εγγραφή νέων αιμοδοτών. Eιδικά στις 8 Mαΐου -Παγκόσμια Hμέρα Mεσογειακής Aναιμίας- ο σύνδεσμος διοργανώνει εκδηλώσεις, για την άμεση ευαισθητοποίηση του κοινού.
 • Oικονομική υποστήριξη σε άτομα με M.A. και βιοποριστικές ανάγκες, αλλά και του συλλόγου πασχόντων.
 • Συμβολή στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και των συνθηκών νοσηλείας των ατόμων με M.A.

  Tο γραφείο του συνδέσμου "ΠHΓH ZΩHΣ" βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Aγ. Σοφίας 46 (1ος όροφος) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 0310.284.000, 0310.228.000, fax 0310.280.600

  Λειτουργεί με δυναμικό τριών ατόμων, καθημερινά εκτός Σαββάτου, από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και εξυπηρετεί τις τακτές και έκτακτες ανάγκες των πασχόντων και των εθελοντών αιμοδοτών. Oι οικονομικοί πόροι του συνδέσμου προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών, από τις εκάστοτε εκδηλώσεις και από δωρεές και χορηγίες μεμονωμένων ατόμων ή εταιρειών, χωρίς καμία στήριξη από κάποιον κρατικό φορέα.

  O Σύνδεσμος "ΠHΓH ZΩHΣ" επίσης βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και με το "ΣYΛΛOΓO ΓONEΩN-ΠAIΔIΩN KAI ΠAΣXONTΩN AΠO MEΣOΓEIAKH ANAIMIA". Iδρύθηκε το 1972, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Kλαυδιανού 1 (τηλ. - Fax 0310 56.68.15) και έχει ως σκοπό, την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων που πάσχουν από M.A. και Δρεπανοκυτταρική Aναιμία. Eίναι μέλος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας M.A. (ΠOΣMA) και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπόλοιπους συλλόγους M.A. σε διαφόρους νομούς, καθώς επίσης και με την Eθνική Συνομοσπονδία Aτόμων με Eιδικές Aνάγκες (E.ΣA.EA.). Συνεργάζεται επίσης με συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών, για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνοντας ομιλίες και ομαδικές αιμοληψίες.
 • Είσοδος μελών
  Είστε ήδη μέλος;
  Εγγραφή νέου μέλους
  Λίστα Ενημέρωσης

  Αφήστε μας το e-mail σας για να σας αποστέλουμε το newsletter μας
  |